top of page
  • Writer's pictureAljaž Žepič

KJE NAJDEMO BREZPLAČNE PISAVE ZA USPEŠNO GRAFIČNO OBLIKOVANJE?

Updated: Jul 6, 2021

Ali si se začel ukvarjati z grafičnim oblikovanjem in imaš težave kje najti brezplačne fonte? Nisi edini, saj je pisava te dni zelo pomemben del grafičnega oblikovanja. Če ustvarjaš grafiko za svoj nov projekt in potrebuješ nov font si preberi naš nov blog!Vsak računalnik ima že vnaprej nameščenih kar nekaj pisav, toda le redke so primerne za današnje grafično oblikovanje.

Ti si seveda želiš nekaj posebnega! Na spletu najdemo kar nekaj spletnih strani, ki ponujajo ogromno zbirko fontov. Toda treba je biti pozoren, saj niso vsi fonti brezplačni. Za nekatere je treba odšteti, kar zajeten kupček denarja, če pa je vaš budget manjši, pa seveda lahko izbiramo tudi med brezplačnimi fonti. Torej, kje najdete breplačne fonte/pisave?


Ogromno zbirko pisav lahko najdemo od najpopularnejšega brskalnika Google in sicer na Google Fonts.

Gre za ogromno zbirko kvalitetnih fontov, ki se jih lahko uporabi za spletno stran ali jim preneseš in uporabiš za svojo grafiko. Večina fontov je brezplačnih, na spletu pa že lahko preverite kako bi izgledal vaš stavek z določeno pisavo.

Če z Googlovimi storitvami niste najbolj zadovoljni, lahko dodatne fonte najdete še na: DaFont, 1001 Free Fonts in Font Squirrel.

0 comments
bottom of page